Hoofdmacht VC-Buitenpost neemt punten mee naar huis.

Volleybal, Afgelopen vrijdag reisde de volleybal hoofdmacht van buitenpost af

 naar Applescha. Er stond een wedstrijd op het programma om de kop positie.

Trainer Maarten van der Horst startte het eerste bedrijf met de volgende opstelling. Spelverdeling Jan Spoelstra, diagonaal Rik Schoonhove op mid Wim Bruining en Arnold Jan Ruisch, op buiten stonden Sven de Haan en Maarten van der Horst. Jan Dijkstra nam de coaching voor zijn rekening. De set werd moeizaam gestart al snel stonden de heren tegen een achterstand aan te kijken. Langzaam maar zeker kwam de diesel op gang. Echter kon niet voorkomen worden dat de set met 13-25 verloren werd.

Het tweede bedrijf was een heel ander beeld men was gewend aan de zaal en de bal, de diesel was op stoom en mede door goed blokkeren werd deze set met 25-18 beslist in het voordeel van buitenpost.

 

Het derde bedrijf was een spannende set beide teams gingen tot aan het eind gelijk op. Niemand wou van wijken weten. Uiteinelijk wist Buitenpost aan het langst eind te trekken en won de set met 27-25.

Het vierde bedrijf kwamen de heren in het begin van de set door wat eigen foutjes op een paar punten achterstand dit bleef de hele set een beetje op het scorebord staan. De heren waren in deze set ook niet meer bij machten op dit om te buigen zodat de set nog gewonnen kon worden en daarmee de wedstrijd. Er moest dus een vijfde set aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen.

Het vijfde bedrijf een race naar de 15 punten. Lang leek het erop dat de heren uit Applescha er met de winst vandoor zouden gaan maar op een stand van 8-11 achter kwam het vuur bij de heren weer terug. Nog even alles uit de kast Vertelde Jan in de Time out. En puntje voor puntje kwamen de heren dichterbij en er overheen. De set werd met 15-13 gewonnen.

3 welverdiende punten gingen mee naar Buitenpost. Onderling resultaat 2-0 voor de hoofdmacht van Buitenpost.

error: Content is protected !!