Nieuwsbrief Maart 2021

Bestuur

Al meer dan een jaar staat alles in het teken van de corona pandemie. Het seizoen 2019-2020 konden we niet afmaken en het huidige seizoen 2020-2021 was nog maar net begonnen of alles werd weer stilgelegd. Daarna werden de regels alsmaar strenger; een lockdown, alle indooractiviteiten verboden en tot aan vandaag zelfs een avondklok. Hiermee kwam ons verenigingsleven helemaal stil te liggen. Ook het bestuur is in de afgelopen maanden weinig (online) bij elkaar gekomen. Er viel weinig te regelen, dan afwachten wat voor maatregelen er wel of niet genomen zouden worden. Inmiddels is definitief besloten geen competities of toernooien meer te organiseren, zowel vanuit de Nevobo als vanuit de dorpencompetitie. Daarmee is dit seizoen definitief afgelopen en moeten we het vizier gaan richten op een nieuw seizoen. Wel is langzaamaan weer wat uitzicht op versoepeling in activiteiten samen, nog steeds niet indoor maar dan buiten.

 

Buiten sporten
Het is dus mogelijk om voor speciale groepen weer activiteiten te organiseren buiten. Zo mogen jongeren tot 27 jaar in groepjes trainen zonder 1,5 mtr. afstand te hoeven houden. Ouderen mogen in groepjes van max 4 trainen, maar moeten wel de afstand van 1,5 mtr. bewaren. Dit trainen moet buiten op een sportaccommodatie. In ons geval is dit het sportterrein aan de Parklaan. De dames 1 en 2 teams zijn voorzichtig begonnen o.l.v. Klaas om hier elke week te gaan trainen. Is er meer belangstelling, laat dit dan aan het bestuur weten. We kunnen dan bekijken hoe we het verder kunnen organiseren. Tot in ieder geval eind maart hebben we een avondklok, er is geen licht op het terrein en er moeten ballen en net(ten) worden geregeld. Iedereen die suggesties heeft of wil meehelpen dit op te zetten, laat het weten aan het bestuur (secretariaat@vcbuitenpost.nl of
voorzitter@vcbuitenpost.nl )

 

Financiën

Altijd een lastig onderwerp en nu helemaal. Weinig activiteit en wel contributie betalen. Voor de start van de competitie hebben we kosten moeten maken voor aanmelding van teams bij Nevobo en dorpencompetitie. Hiervan is maar een klein deel terugbetaald, omdat ook die organisaties kosten hadden die ook zonder activiteiten doorliepen. We hadden al toegezegd geen extra kosten voor deze competities in rekening te brengen, dus die zijn in zijn geheel nu voor de vereniging. In de eerste maanden zijn er nog verschillende trainingen doorgegaan, waardoor er voor trainers ook kosten zijn doorbetaald. We kunnen dus niet zo alle niet gespeelde maanden aan contributie terugbetalen. Wat redelijk is zouden we normaal gesproken in een ledenvergadering met elkaar bepalen. Nu dit niet mogelijk is en we meer vragen hebben hebben we naast deze nieuwsbrief ook een enquête gemaakt waarin we jullie ideeën hierover graag horen. Link naar deze enquête onderaan deze nieuwsbrief.

 

Nieuw seizoen
Zoals eerder gemeld gaan we ons richten op het nieuwe seizoen en hebben jullie input nodig hoe we dit verder vorm kunnen gaan geven. Welke teams kunnen we opgeven en voor welk niveau? Hoe worden dan de trainingsgroepen en wanneer kan er getraind worden. Wie worden de trainers? Nog veel vragen en daarom een enquête en de dringende vraag om dit allemaal in te vullen. Nu we elkaar zo weinig zien is het erg belangrijk dat we alle informatie krijgen. Doe dit voor 15 april. Het bestuur vergadert weer op 20 april. (de link naar deze enquete is verzonden via de nieuwsbrief. (webmaster))

error: Content is protected !!