Covid protocol aanpassing

Op 24 augustus 2020 hebben wij een mail gestuurd dat op 17 augustus 2020 de binnen sportaccommodaties met spelregels weer open waren gegaan voor gebruik. In deze mail hebben wij ook spelregels doorgegeven van het NOC NSF in het algemeen. Zoals bekend moeten we ons houden aan de 1½ meter regel, behalve als we aan het sporten zijn. Dat betekent dat iedereen zich hier, ook in de kleedaccommodaties, aan moet houden.

Helaas is er geconstateerd dat de sporters zich ten tijde van (bonds)wedstrijden er niet aan houden en daarom is de gemeente genoodzaakt om de kleedkamers te sluiten ten tijde van wedstrijden. Dit houdt in dat iedere sporter zich thuis omkleedt en in de sportkleding naar de sporthal komt om een wedstrijd te spelen en direct na de wedstrijd in de sportkleren weer naar huis gaat. We willen jullie vragen dit ook mede te delen aan jullie tegenstanders zodat wij niet voor verrassingen komen te staan.

Tijdens trainingen zijn de kleedkamers wel geopend en kunnen de douches gebruikt worden met inachtneming van de 1½ regel

 

Ook hebben we vanaf gisteren weer een aantal landelijke aanvullende corona maatregelen doorgevoerd onder andere voor de sport. Dit heeft direct gevolgen voor de wedstrijden in de sporthal/ gymzalen.

Voor de sport:

  • Publiek is bij wedstrijden niet toegestaan.
  • De kantine is per 29 september 18:00 gesloten
  • Na de wedstrijd worden spelers verzocht direct de accommodatie te verlaten, deze gelden dan als toeschouwers.

Deze gelden eerst voor 3 weken, op 20 oktober volgt verdere informatie.

 

Mochten er vragen zijn dan kan dit per direct worden doorgegeven.

meer informatie is te vinden op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Bijvoorbeeld hoe gaan we om met ouders die de kinderen rijden naar een uitwedstrijd. Deze worden gezien als teambegeleiding en zijn welkom.

Ouders van thuisspelende verenigingen worden wel gezien als toeschouwers, deze zijn niet welkom

 

Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws van de NeVoBo:

https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/09/28/coronavirus-en-volleybal-in-nederland

error: Content is protected !!